Jacqueline Kleiven

Bakgrunn

Artist statement

Portfolio

CV

Kontakt

raquel.no

Artist Statement

Uttrykket i bildene har en tilnærming til et ornament uttrykk. Visuelt formelement som kan stå alene eller være en del av et sammensatt mønster. Dyrefletning, nordisk jernalder og geometriske ornament og tilnærming til et mindre stiliserte motiv fra naturen som ofte er brukt i art nouveau.

Fra mitt indre landskap fra livserfaringen skapes formene, strekene, mellomrommene og fargevalget til en helhet som tilfredsstiller det visuelle uttrykket i maleriet. Formen eller historien bærer bud om naturens formespill, som fjell, fjorder, is, snø, fosser, stormer, himmelen og lys. Gammel norsk kultur av gamle utskjæringer i tre, for eksempel stavkirker. Av fabeldyr, drager, padder, hest, reinsdyr og mennesker. Gamle symboler som forteller om religiøse og ikke-religiøse sagn. Bunader fra forskjellige plasser. Gamle sætre som klorer seg fast i det tøffe fjellmiljøet. Eventyr fra H.C. Andersen. Har preget mitt barnesinn. Slik at det ikke finnes noe grenser for å tolke hvordan man ser verden. Den moderne tiden bruker mye av det gamle kulturelle formspråk. For eksempel klesdesigneren Per Spok, som bruker gamle strikkemønstre i sine designerklær. Hytter som blir bygd med den gamle lafte-teknikken.

Jeg bruker behandlet bomulls og linlerret. Kvadrater og rektangulære. Størrelsene varier fra 90x90 cm til 120x150 cm. Akryl og tusj, blekke, kull og pastell. Maleri og tegning med tusj og blekk. Jeg dekker med akryl og tar opp med blekk og tusj. Historien i maleriene står åpen for tolkning utfra den som betrakter.

Last ned Artist Statement som PDF